top of page

Zilverkust

Fanadia is op 20 minuten rijden van Foz Do Arelho en heeft een heel uitgebreid strand met in de zomer veel aktiviteiten zoals voetbal en volleybalvelden. Je kan er mooie wandelingen rond de lagoon maken en heeft ook veel gezellige restaurants. 7 km verder noordwaarts heb je een heel mooie baai van Sao Martinho do Porto en het op de flank gelegen Salir Do Porto. In de baai kan je in de zomer genieten van veel watersporten en er is een mooie dijk waar het steeds gezellig is. Nog 12 km verder ten noorden vind je Nazare, met mooie zandstranden en grote golfen. Zwemmen is er verboden. Verder heb je nog leuke plaatsen zoals Baleal en het vissersdorpje Peniche. Vanuit Peniche kan je naar de adembenemende Berlengas eilanden varen .

Obidos (1).jpg
De Steden
 

Op 6 km van Fanadia vind je Caldas Da Rainha. Een centrumstad waar alle gekende supermarkten zijn maar ook pittoreske winkeltjes en een shoppingcentrum die ook op zondag open is, fastfoodketens maar ook toprestaurants. Voor elk wat wils.

Voor de cultruurliefhebbers is er Obidos op 10 km , Alcobaca op 30 km, Fatima op 50 km, Tomar 80 km.

Wens je een wereldstad te bezoeken, dan is Lissabon op een uurtje rijden.

Avontuur
 

Voor de kinderen is er ook veel te doen aan de zilverkust. Je kan er surfen in Baleal of mountanbikes huren.  Er is een waterpark in Peniche. Iedere zondag is er een hele grote markt dicht bij Rio Major.

Er zijn 4 top golfbanen op 30 min van Fanadia, gelegen aan de Atlantische Oceaan.

Peniche.jpg
bottom of page